Minidocumentar: Din înaltul cerului - Patrimoniul Mondial UNESCO din România

 


Pe lista monumentelor UNESCO, România are opt situri de patrimoniu istoric și natural: Biserici cu fațade pitorești din nordul Moldovei, Mănăstirea Hurezi, Bisericile fortificate săsești (germane) din Transilvania, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Castelul medieval din Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureş, pădurile seculare de fag virgin din Carpaţi. Datorită unicității și valorilor sale universale, acestea au fost incluse în Patrimoniu Mondial. 

Video: Editura PeterPan Art și ICR Istanbul. Producător - imagini, filmări, filmări aeriene, text și voce: Cătălin D. Constantin. Editor video și operator subtitrare: Nicu Ilie, Vizual Graficante

Acest program a fost pregătit de Centrul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial (16 noiembrie).

Cătălin D. Constantin este redactor de carte și antropolog, predă la Facultatea de Litere, Universitatea din București. A publicat sau editat mai multe volume dedicate patrimoniului UNESCO din România. Printre acestea: Siturile Patrimoniului Mondial din România (2013), Delta Dunării (texte de Radu Anton Roman și Cătălin D. Constantin, 2009), Mănăstiri din Bucovina (text de Neagu Djuvara, coordonare editorială și imagini, Cătălin D. Constantin, 2015) , Mănăstiri din Oltenia (text de Neagu Djuvara, coordonare editorială și imagini de Cătălin D. Constantin, 2011). A colaborat la o serie de șapte albume dedicate patrimoniului UNESCO din România, publicate la Editura ARTEC din Segovia, Spania, în 2009.

Comentarii

New Wansait+